Om oss

I vårt gårdsmejeri producerades från augusti 2010-2022 glass av mjölken från våra SKB-kor, Svensk Kullig Boskap i folkmun kallad fjällko.

Men i och med att vi upphört med mjölkproduktion  köper vi idag in mjölk från Norrmejerier. I vår glass använder vi oss av naturliga smaktillsatser och erbjuder våra kunder både nya och traditionella smaker & smakkombinationer.

 

Gården

I Väster Selet Vännäs kommun ligger Kobacka gård, Tomas är 4:e generationen bonde på gården. Namnet Kobacka fick gården då Helena flyttade ut 1993, hon har vuxit upp på Grisbacka i Umeå och hamnade på Kobacka. Gården ligger på en höjd vid Vindelälven med betande kor nedanför. Till gården hör även några skogsskiften.

 

Det här är vi

Helena Ågren: Jag är recept & kvalitetsansvarig för vår glass. Har gått kurs på Eldrimner, SIK (Institutet för Livsmedel & Bioteknink AB), Battaglia import och med Thorkil Boisen. Min favoritglass är Vild Älgört som jag äter med lime marinerade hallon & mörk choklad.

 

Tomas Ågren: Jag hjälper till vid glasstappning, paketering & är maskinansvarig. Har gått kurs på Eldrimner, Battaglia import och med Thorkil Boisen. Min favoritglass är Hjortron Kola.