Glassbonden

I vårat gårdsmejeri produceras från augusti 2010 glass av mjölken från våra SKB-kor, Svensk Kullig Boskap i folkmun kallad fjällko.

glass_gruppfoto01

I våran glass använder vi oss av naturliga smaktillsatser och erbjuder våra kunder både nya och traditionella smaker & smakkombinationer.

Bondens marknad 01

 

Helena Ågren

Jag är recept & kvalitetsansvarig för vår glass. Har gått kurs på Eldrimner, SIK (Institutet för Livsmedel & Bioteknink AB), Battaglia import och med Thorkil Boisen. Min favoritglass är Vild Älgört som jag äter med lime marinerade hallon & mörk choklad.

Tomas Ågren

Jag hjälper till vid glasstappning, paketering & är maskinansvarig. Har gått kurs på Eldrimner, Battaglia import och med Thorkil Boisen. Min favoritglass är Hjortron Kola.

Gården

I Väster Selet Vännäs kommun ligger Kobacka gård, Tomas är 4:e generationen bonde på gården. Namnet Kobacka fick gården då Helena flyttade ut 1993, hon har vuxit upp på Grisbacka i Umeå och hamnade på Kobacka. Gården ligger på en höjd vid Vindelälven med betande kor nedanför. Till gården hör även några skogsskiften.

heltho_himmel

Kontakta oss:

Helena 070-523 1011
Tomas 070-523 5665
- Maila oss -

Hitta hit.